Zakelijk pakketten versturen moeiteloos en efficiënt maken

Voortaan geen gedoe of hoofdpijn meer rondom het verzenden van jouw webshop pakketten! Met behulp van verzendsoftware kun je je verzendproces stroomlijnen en bespaar je veel tijd, geld en frustraties. De dagen van handmatig adressen invoeren en verzendmethoden selecteren zijn voorbij. Onze verzendsoftware automatiseert jouw verzendproces, zodat jij je kunt richten op wat echt belangrijk is - het laten groeien van je bedrijf 🚀. Van het genereren van verzendlabels tot track & trace e-mailnotificaties, met onze software ben je klaar. We leggen je uit hoe je met Parcel Pro zakelijk pakketten versturen moeiteloos en efficiënt maakt. 

 

Over verzendsoftware

Verzendsoftware verandert de manier waarop bedrijven pakketten verzenden. En nee, dit is niet alleen onze bevinding, we horen dit regelmatig onze gebruikers vertellen. In het verleden bestond het logistieke gedeelte vooral uit handmatige processen, zoals het apart invoeren van adressen en het verwerken van bergen papierwerk. Dit kostte niet alleen veel tijd, maar leidde ook tot fouten en hogere kosten. Maar met de komst van verzendsoftware zijn deze handmatige activiteiten overbodig.

Een verzendplatform helpt ondernemers het verzendproces slimmer te beheren. De software biedt een reeks functies die het logistieke proces stroomlijnen, van het genereren van verzendlabels tot het volgen van pakketten. Hiermee bespaar je tijd, verlaag je je kosten en verbeter je de algehele efficiëntie.

 

Voordelen van verzendsoftware

Het gebruiken van verzendsoftware geeft vele voordelen. Ten eerste bespaart het tijd door herhaalde taken te automatiseren, zoals het invoeren van adressen en het maken van labels. Zo kun jij je richten op belangrijkere zaken van het bedrijf, zoals klantenservice en productontwikkeling. Daarnaast is verzendsoftware makkelijk in jouw bestaande processen te integreren. Je kunt koppelen met de bekendste webwinkelsoftware, ERP-systemen, boekhoudprogramma’s en ook vervoerders.

Ten tweede verbetert verzendsoftware de nauwkeurigheid en vermindert het fouten. Het handmatig invoeren van verzendgegevens kan leiden tot fouten, zoals vertraagde of zelfs kwijtgeraakte pakketjes. Met verzendsoftware beperk je deze fouten tot een minimum, omdat de software adressen automatisch valideert en ervoor zorgt dat alle benodigde informatie wordt opgenomen.

Tot slot biedt verzendsoftware inzicht in je bezorgingsperformance. Via een dashboard heb je alle vervoerders en bestellingen overzichtelijk in één overzicht. Dit helpt je bij het opstellen van rapportages zodat je je algehele pakketverzending kan analyseren. Het beoordelen van je bezorgingsperformance zorgt niet alleen voor een verbetering van de klanttevredenheid, maar het stelt je ook in staat om eventuele verzendproblemen proactief aan te pakken.

 

Belangrijkste features

Verzendsoftware heeft meerdere voordelen, lees hier over de belangrijkste functies die je verzendproces verbeteren:

 • Het automatisch genereren van etiketten
  Genereer verzendetiketten met slechts een paar klikken! Hierdoor hoef je geen etiketten meer handmatig te schrijven of af te drukken, waardoor je tijd bespaart en minder fouten maakt.

 • Batchverwerking
  Met verzendsoftware kun je meerdere zendingen tegelijk verwerken, waardoor het verzendproces wordt gestroomlijnd en de efficiëntie toeneemt.

 • Adresvalidatie
  Verzendingssoftware valideert adressen automatisch om een accurate levering te garanderen. Dit vermindert het risico dat pakketten worden geretourneerd of op de verkeerde locatie worden afgeleverd.

 • Track & trace notificaties
  Automatiseer je statusupdates en stel track & trace e-mailnotificaties met je eigen huisstijl in. Zo kunnen je klanten gemakkelijk pakketten kunnen volgen bij elke stap van het verzendproces.

 • Integratie met e-commerceplatforms
  Veel oplossingen voor verzendsoftware integreren met populaire e-commerceplatforms, zoals Shopify en WooCommerce, om verzendactiviteiten slimmer te beheren.

 

Het stroomlijnen van orderverwerking

Een ander belangrijk voordeel van verzendsoftware is de mogelijkheid om je orderverwerking te stroomlijnen. Met traditionele methoden heb je vaak te maken met knelpunten en vertragingen bij het afhandelen van bestellingen. Verzendsoftware automatiseert en vereenvoudigt echter de hele workflow van orderverwerking, wat resulteert in een snellere en efficiëntere orderverwerking.

>
Wanneer een bestelling wordt geplaatst, haalt verzendsoftware automatisch de benodigde verzendgegevens op, zoals het adres van de klant en het gewicht van het pakket. Vervolgens genereert het een verzendlabel, met een verzendmethode die jij hebt ingesteld. Ontdek hier hoe onze slimme verzendregels werken.

>>
Zodra het verzendlabel is gegenereerd, werkt de verzendsoftware automatisch de status van de bestelling bij en wordt een track & trace notificatie naar de klant gestuurd. Dit verbetert de communicatie en klanttevredenheid, omdat klanten hun pakketten gemakkelijk in realtime kunnen volgen.

>>>
Verder integreert verzendsoftware vaak met voorraadbeheersystemen, waardoor automatisch voorraadniveaus worden bijgewerkt en jij jouw voorraadniveaus in real-time kan volgen. Dit voorkomt dat je zonder voorraad komt te zitten.

Je ziet het al: verzendsoftware stroomlijnt de hele workflow van orderverwerking, van het plaatsen van de order tot de levering van het pakket. Door repetitieve taken te automatiseren en real-time tracking en zichtbaarheid te bieden, helpt verzendsoftware je tijd en geld besparen.

 

Waarom Parcel Pro verzendsoftware?

1. Makkelijk koppelen

Jij verdient een makkelijke start met een naadloze integratie. Parcel Pro zorgt dat je snel gekoppeld bent aan bestaande systemen zoals jouw webwinkelsoftware en voorraadbeheersysteem (23+ koppelingen beschikbaar!). Dit zorgt voor een soepele en efficiënte workflow.

 

2. Samenwerken met jouw vervoerder(s)

Upload jouw eigen contracten met vervoerders als PostNL, DHL, DPD, UPS en meer. Bied alle bezorgopties of een selectie van alle netwerken aan jouw klanten terwijl jij al je zendingen eenvoudig en overzichtelijk binnen een verzendplatform houdt.

 

3. Vriendelijk voor iedere gebruiker

Om verzendsoftware te gebruiken, hoef je geen technische kennis te hebben. Parcel Pro verzendsoftware heeft een gebruiksvriendelijke interface waardoor je makkelijk navigeert. Iedereen in jouw team (van orderpicker tot jijzelf) leert snel met de software te werken.

 

4. Persoonlijk contact, via e-mail én telefoon

Onze software is weliswaar gebruiksvriendelijk, toch snappen we het als je ergens niet uitkomt. Onze IT-supportmedewerkers helpen je graag! Verzendsoftware hoort efficiënt te worden gebruikt en problemen voor jou op te lossen, natuurlijk kan je onze ondersteuning verwachten.

 

Koppelen aan ons verzendplatform

Om de voordelen van verzendsoftware te maximaliseren, is het belangrijk om deze te integreren met je bestaande systemen. Door verzendsoftware te koppelen aan jouw e-commerceplatform, voorraadbeheersysteem en andere relevante systemen, creëer je een naadloze workflow en automatiseer je belangrijke processen.

Door te koppelen aan je webwinkelsoftware kan je automatisch bestelgegevens, zoals klantadressen en pakketgewichten, rechtstreeks uit je webshop ophalen. Dit helpt je ook bij automatisch bestelstatussen bijwerken. Of je nu een WooCommerce, Lightspeed, Shopify webwinkel hebt, de koppeling met Parcel Pro zorgt voor een gestroomlijnd proces achter jouw schermen. Onze verzendsoftware is te koppelen aan maar liefst 23 platformen(!).

 

Impact van Parcel Pro verzendsoftware op jouw bedrijf

Verzendsoftware is een game-changer voor iedere webshop. Als ondernemer wil je niet alleen je verzendproces zo efficiënt mogelijk inrichten, maar ook je klant zo goed mogelijk bedienen. Verzendsoftware helpt je hierbij! Combineer jouw eigen vervoerderscontract(en) met onze multi-carrier verzendsoftware en laat jouw klant zelf een bezorgmoment kiezen die voor hem/haar goed uitkomt 👍.

Vraag vrijblijvend een persoonlijke demo aan of registreer je nu om direct te starten!

Gratis aanmelden

 

 

Naar artikeloverzicht

Meer artikelen

5 tips voor verzendlabels printen | Blog Parcel Pro

Pakketten op de juiste manier verzenden is erg belangrijk. Daarbij is het verzendlabel misschien...

Verzenden op groot formaat en meer! | Parcel Pro

Bij Parcel Pro draait het om jou. We streven ernaar om je de tools en functies te bieden die je...

Boost je webshop met multi-carrier verzenden | Blog Parcel Pro

Gefeliciteerd, e-commerce ondernemer! Je hebt al veel mijlpalen bereikt in het runnen van een...