Efficiënt magazijnbeheer: je magazijn op orde met GoedGepickt!

Welkom in de wereld van magazijnbeheer! Met een goed georganiseerd magazijn verhoog je de productiviteit en maximaliseer je de winst van je online bedrijf. Bovendien is een effectief magazijnbeheer cruciaal voor het behouden van een voorsprong op de concurrentie. Maak je geen zorgen als dit onderwerp nieuw voor je is; in dit artikel geven we praktische tips om jouw magazijnbeheer te optimaliseren en jouw webshop tot een succes te maken. 

 

Waarom is efficiënt magazijnbeheer zo belangrijk?

Efficiënt magazijnbeheer is essentieel voor het succes van jouw bedrijf. Een goed georganiseerd magazijn zorgt voor soepele logistieke processen, het minimaliseert fouten en verhoogt de klanttevredenheid. Dit is dus niet alleen positief voor jou, maar ook voor jouw klanten! Hier zijn de voordelen die jij kunt behalen met efficiënt magazijnbeheer: 

 1. Kosten besparen
  Met efficiënt voorraadbeheer vermijd je overtollige voorraad en minimaliseer je opslag- en verouderingskosten. 

 2. Tijd besparen
  Door jouw magazijnprocessen te stroomlijnen, verkort je de doorlooptijden en verhoog je de efficiëntie.

 3. Klanttevredenheid verbeteren
  Een goed georganiseerd magazijn zorgt voor snellere en nauwkeurigere orderafhandeling, wat klanten tevreden houdt en ze terug laat komen.

 4. Concurrentievoordeel behouden
  Efficiënt magazijnbeheer stelt je in staat om sneller en flexibeler te reageren op veranderende marktomstandigheden, waardoor je een concurrentievoordeel behoudt.

 5. Beter samenwerken
  Door het vereenvoudigen van het verwerkingsproces in je magazijn bevorder je de samenwerking tussen verschillende afdelingen zoals de klantenservice, het magazijn en het inkoopteam. Zowel voor jouw klanten als medewerkers een win-win situatie.

 

“Vaak is er wel één persoon in het magazijn die alles uit zijn hoofd weet.
Maar wat als deze persoon er een dag niet is...?”
 
- Marleen, GoedGepickt magazijn software 


Belangrijke
elementen van magazijnbeheer
 

Laten we nu de belangrijkste elementen van magazijnbeheer verkennen. Deze elementen werken samen om een geoptimaliseerde werkomgeving te creëren voor jouw magazijn.

Optimalisatie van jouw magazijnindeling 
De lay-out van jouw magazijn heeft een grote impact op de efficiëntie van jouw overall activiteiten. Een optimale indeling zorgt voor een soepele goederenstroom, minimaliseert reistijden en maximaliseert de beschikbare ruimte. Denk aan factoren zoals productsoort, populariteit en beschikbare ruimte bij het optimaliseren van jouw magazijnindeling. 

Voorraadbeheertechnieken
Effectief voorraadbeheer is essentieel om ervoor te zorgen dat je op het juiste moment de juiste producten op voorraad hebt. Houd rekening met veiligheidsvoorraden en tijdige inkoop om de juiste balans te vinden tussen voorraadkosten en klantvraag.

Implementatie van magazijnsoftware
Het gebruik van technologie kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van jouw magazijnbeheer verbeteren. Moderne magazijnbeheersystemen (WMS) met functies zoals barcode tracking, geautomatiseerde orderverwerking en realtime voorraadbeheer kunnen helpen om fouten te verminderen en de efficiëntie te verhogen.

Stroomlijnen van jouw magazijnactiviteiten
Door jouw magazijnactiviteiten te evalueren en te optimaliseren, kun je verspilling verminderen, doorlooptijden verkorten en de productiviteit verhogen. Maak gebruik van lean managementtechnieken, een just-in-time benadering en duidelijke werkprocedures om efficiëntie te waarborgen.

Magazijnveiligheid en naleving
Veiligheid is van het grootste belang voor jouw magazijn. Zorg voor naleving van veiligheidsvoorschriften, train jouw medewerkers regelmatig en zorg voor goed onderhoud van apparatuur en veiligheidsuitrusting om ongevallen te voorkomen. 


Hoe herken je een
efficiënt magazijn?
 

Het bijhouden van KPI's is essentieel om de prestaties van jouw magazijn te meten en te verbeteren. Enkele belangrijke KPI's die je kan meten: 

 • Orderverwerkingstijd: meet de tijd die nodig is om een bestelling van ontvangst tot verzending af te handelen. 
 • Nauwkeurigheid van orders rapen: meet het percentage juist gepickte items vergeleken met het totale aantal gepickte items. 
 • Voorraadnauwkeurigheid: meet het verschil tussen de fysieke voorraad en de voorraad op papier. 


Software
en tools voor jouw magazijnbeheer
 

Er zijn verschillende tools beschikbaar om jou te helpen bij het beheren van jouw magazijnactiviteiten. Via Parcel Pro kan je jouw verzendproces ook koppelen aan jouw magazijnbeheer. Samen met de magazijnsoftware van GoedGepickt helpen wij webwinkeliers met het foutloos verwerken van bestellingen in minder tijd en zonder frustratie omdat er nooit meer wordt misgegrepen, ongeacht op welke platform de producten worden verkocht.


Magazijnsoftware GoedGepickt 

GoedGepickt webwinkel magazijnsoftware bied je de mogelijkheid om je magazijnprocessen te professionaliseren en automatiseren. Met deze software kan je eenvoudig je voorraad beheren en razendsnel bestellingen verwerken voor al je verkoopplatformen. Wanneer je een webshop runt en een magazijn met voorraad hebt, is het belangrijk om overzicht én inzicht in je voorraad te hebben. Zeker wanneer je via meerdere verkoopplatformen verkoopt. Geen Excel overzichten bijhouden en handmatige voorraad aanpassingen doen, maar automatiseren door het gebruik van een Warehouse Management System. 

De experts bij GoedGepickt weten alles over efficiënt magazijnbeheer. Marleen bespreekt met ons de voordelen van automatisering: “Weet je precies welke voorraad waar ligt, en ook nog eens hoeveel stuks? Vaak is er wel één persoon in het magazijn die alles uit zijn hoofd weet. Maar wat als deze persoon er een dag niet is of je assortiment flink wordt uitgebreid? Dan is het lastig goed overzicht te houden. Hoe makkelijk zal het dan zijn wanneer alles digitaal terug te vinden is. Zo bespaar je tijd en voorkom je fouten. Kortom, tijd en energie die voor andere belangrijke werkzaamheden gebruikt kunnen worden.” 


GoedGepickt aan Parcel Pro koppelen?

Als online ondernemer wil je niet alleen je verzendproces zo efficiënt mogelijk inrichten, maar ook jouw magazijn slim beheren. Want een goed georganiseerd magazijn helpt je jouw winst te maximaliseren en zorgt voor meer tevreden klanten. Wij helpen je graag! Integreer Parcel Pro in het logistieke proces van jouw webshop en koppel onze verzendsoftware aan GoedGepickt voor een efficiënt magazijnbeheer 👍.

Vraag vrijblijvend een persoonlijke demo aan of registreer je nu om direct te starten!

Gratis aanmelden

 

 

Naar artikeloverzicht

Meer artikelen

Tips voor Black Friday & Cyber Monday 2022 | Parcel Pro blog

Het jaar is weer voorbij gevlogen: Black Friday & Cyber Monday staan alweer voor de deur! Met deze...

Hoe werkt dropshopping? De voor- & nadelen | Blog Parcel Pro

Heb je ooit gehoord van dropshipping? Het bedrijfsmodel heeft de laatste jaren aan populariteit...

Verkoop meer dankzij snelle bezorgopties | Blog Parcel Pro

Next day delivery is niet meer weg te denken uit de e-commerce branche! De afgelopen jaren zijn...