E-commerce trends voor 2024

Het jaar 2024 brengt opwindende veranderingen met zich mee voor de e-commerce-wereld. Er is natuurlijk continu technologische vooruitgang en veranderend consumentengedrag. Daarnaast zijn er wereldwijde gebeurtenissen die allemaal invloed hebben op de manier waarop we online winkelen. Bovendien heeft het invloed op de manier waarop we zaken doen. In dit blogartikel kijken we naar de e-commerce trends van 2024.

 

Augmented Reality (AR)

In 2024 is augmented reality niet langer beperkt tot gaming. E-commerce bedrijven hebben AR omarmd om virtueel winkelen te verbeteren. Augmented Reality (AR) voegt digitale elementen toe aan de echte wereld. Het verbetert en verrijkt de perceptie via smartphone, bril of camera. Voor consumenten betekent dit dat je producten virtueel kan uitproberen voordat je ze koopt. Of het nu gaat om het passen van kleding, het plaatsen van meubels in hun eigen woonruimte, of het bekijken van een verfkleur op eigen muren: AR biedt een gepersonaliseerde winkelervaring!

 

Duurzaamheid en ethiek

Met een groeiend bewustzijn van milieuproblemen en sociale verantwoordelijkheid, richten bedrijven zich steeds meer op duurzaamheid en ethiek. Consumenten geven de voorkeur aan merken die zich inzetten voor groene praktijken, zoals duurzame verpakkingen. Ook ethische productieprocessen en het verminderen van de ecologische voetafdruk heeft de voorkeur. Dit kan bijvoorbeeld worden behaald met een ‘groene’ verzending.  Bedrijven laten transparantie zien over hun inspanningen op het gebied van duurzaamheid om zo het vertrouwen van de consument te winnen.

 

Voice Commerce neemt toe

Met de groeiende acceptatie van spraakgestuurde assistenten zoals Siri en Google Assistant wordt voice commerce in 2024 steeds populairder. Consumenten kunnen producten zoeken, vergelijken en bestellen met eenvoudige spraakopdrachten. Bedrijven kunnen zich aanpassen om een integratie met spraaktechnologie toe te passen op hun website. Hierdoor wordt het gemak voor consumenten toegenomen.

 

Personalisatie door AI

Artificial Intelligence (AI) is afgelopen jaar enorm gegroeid. Hierdoor is het toegankelijk geworden voor verschillende mensen en bedrijven. Bovendien speelt AI een belangrijke rol in het begrijpen van het koopgedrag van consumenten. In 2024 gaat AI nog meer groeien en kunnen bedrijven beter aangedreven worden door geavanceerde AI-algoritmen. AI kan namelijk nauwkeurige voorspellingen doen over de voorkeuren van klanten. Dit is voor bedrijven handig om gepersonaliseerde aanbiedingen, productaanbevelingen en winkelervaringen te leveren. Het kan leiden tot een hogere klanttevredenheid en loyaliteit. 

 

Snellere levering

Logistiek blijft een sleutelelement voor heel veel bedrijven. In 2024 kunnen innovaties op dit gebied leiden tot nog betere leveringsopties. Zo kan geoptimaliseerde routetracking helpen om de klant nog beter van dienst te zijn. De klant kan dan namelijk eenvoudig kijken waar het pakket is. Verder kunnen slimme apparaten geïntegreerd worden in magazijnen om bij te dragen aan een efficiënter logistiek proces. Op deze manier verloopt het magazijnwerk sneller en beter, waardoor klanten hun bestellingen eerder ontvangen. De verhoogde verwachtingen van klanten worden hierdoor behaald.

 

Commerce op sociale media

Sociale media-land verandert ook ieder jaar weer, zo ook in 2024. Voor bedrijven is social media belangrijk om zowel vindbaar te zijn als bereikbaar voor de klant. Consumenten kunnen op deze manier producten ontdekken of zelfs direct kopen. Vaak kan dit al zonder de sociale media-apps te verlaten. Bovendien kunnen merken investeren in sociale commerce strategieën om direct contact te maken met hun doelgroep, wat zorgt voor interactie naar aankoop.

 

Verwachtingen

In 2024 verwachten we dus veel ontwikkelingen in de e-commerce. Technologie groeit iedere dag, waar bedrijven van profiteren. Het is belangrijk om duurzaamheid en gepersonaliseerde dienstverlening aan je doelgroep te bieden. Voor zowel consumenten als bedrijven is digitale handel ideaal om in te spelen op de steeds veranderende behoeften van een dynamische markt.

Bij Parcel Pro ondersteunen we jouw bedrijf in ieder geval om de verzending van je pakketjes zo soepel mogelijk te laten verlopen. Zo kan je besparen op kosten terwijl je je klant voorziet van alle nodige informatie zoals een Track & Trace. 

 

Impact van Parcel Pro verzendsoftware op jouw bedrijf

Verzendsoftware is een game-changer voor iedere webshop. Als ondernemer wil je niet alleen je verzendproces zo efficiënt mogelijk inrichten, maar ook je klant zo goed mogelijk bedienen. Verzendsoftware helpt je hierbij! Combineer jouw eigen vervoerderscontract(en) met onze multi-carrier verzendsoftware en laat jouw klant zelf een bezorgmoment kiezen die voor hem/haar goed uitkomt 👍.

Vraag vrijblijvend een persoonlijke demo aan of registreer je nu om direct te starten!

Gratis aanmelden

 

 

Naar artikeloverzicht

Meer artikelen

Hoe werkt dropshopping? De voor- & nadelen | Blog Parcel Pro

Heb je ooit gehoord van dropshipping? Het bedrijfsmodel heeft de laatste jaren aan populariteit...

De betekenis van fulfilment uitgelegd | Blog

Ben je een ambitieuze ondernemer en sta je op het punt een online bedrijf te starten, maar verdwaal...

Tips voor Black Friday & Cyber Monday 2022 | Parcel Pro blog

Het jaar is weer voorbij gevlogen: Black Friday & Cyber Monday staan alweer voor de deur! Met deze...