Boost je webshop met multi-carrier verzenden: ontdek de voordelen

Gefeliciteerd, e-commerce ondernemer! Je hebt al veel mijlpalen bereikt in het runnen van een succesvolle webshop. Nu is het moment om nog verder te gaan en te ontdekken hoe je jouw producten nog sneller en efficiënter bij je klanten kunt krijgen. In dit artikel duiken we dieper in de voordelen van multi-carrier verzenden en hoe het kan bijdragen aan het verfijnen en optimaliseren van jouw bestaande e-commerce operatie.

 

Waarom multi-carrier verzenden? 

Multi-carrier verzenden klinkt misschien als een mondvol, maar het is heel eenvoudig uit te leggen. Het betekent simpelweg dat je niet afhankelijk bent van slechts één vervoerder, maar meerdere vervoerders inzet om je pakketten te bezorgen. In jouw geval, zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor gerenommeerde namen als DHL en PostNL. 

Door meerdere vervoerders in te zetten, kun je je verzendingen perfect afstemmen op de wensen van je klanten. Jij bent de sleutel tot het verhogen van hun tevredenheid! Dit betekent meer bezorgopties, snellere leveringen en kosteneffectieve keuzes, allemaal op maat gemaakt voor jouw diverse klanten.

Snellere bezorging

Als jouw doelgroep bestaat uit online shoppers, dan weet je dat snelheid van essentieel belang is. Klanten willen hun bestellingen snel in handen hebben, en multi-carrier verzenden kan hierbij helpen. Door gebruik te maken van verschillende koeriers, vergroot je de kans op snellere bezorging. Stel je voor dat een van je gekozen vervoerders een vertraging heeft - geen probleem, want een andere staat klaar om het over te nemen. Dit betekent tevreden klanten en een sterke reputatie voor jouw webshop.

Betere kostenbeheersing

Als beginnende ondernemer ben je ongetwijfeld bezorgd over de kosten. Het goede nieuws is dat multi-carrier verzenden niet alleen helpt bij het versnellen van de levering, maar ook bij het beheersen van de verzendkosten. Met meerdere vervoerders kun je tarieven vergelijken en de meest kostenefficiënte optie kiezen voor elk pakket. Zo houd je je kosten laag en je winst hoog.

Verbeterde betrouwbaarheid

Niets is zo schadelijk voor een webshop als pakketten die zoekraken of beschadigd aankomen. Door gebruik te maken van verschillende vervoerders, minimaliseer je dit risico. Mocht er onverhoopt iets misgaan bij één vervoerder, dan zijn de andere er nog steeds om de kwaliteit van jouw service te waarborgen. Klanten zullen je betrouwbaarheid waarderen en keer op keer bij jou winkelen.

Grotere doelgroepbereik 

Met multi-carrier verzenden kun je je bereik vergroten. Niet elke klant heeft een voorkeur voor dezelfde vervoerder. Door keuzemogelijkheden te bieden, trek je een breder publiek aan. Sommige klanten vertrouwen misschien meer op DHL, terwijl anderen de voorkeur geven aan PostNL. Met multi-carrier verzenden verlies je geen klanten vanwege hun verzendvoorkeuren.

Hoe begin je met multi-carrier verzenden?

Oké klinkt goed, maar hoe begin je met multi-carrier verzenden als je al een eigen verzendcontract hebt? Hier zijn enkele stappen om je op weg te helpen:

 1. Gebruik multi-carrier verzendsoftware
  Zorg dat je logistieke software compatibel is met de geselecteerde vervoerders. Parcel Pro verzendsoftware maakt het mogelijk om met extra vervoerders samen te werken. 
 2. Onderzoek en selecteer je vervoerders
  Kies met welke verzendpartijen je wil verzenden. De combinatie van PostNL en DHL is een goede keuze op basis van reputatie en tarieven. Via Parcel Pro kun je eenvoudig een tweede of derde partij toevoegen naast je gebruikelijke verzendpartner.
   
 3. Pas je verzendstrategie aan
  Begin met het instellen van je verzendstrategie. Kies zorgvuldig welke vervoerders je gebruikt op basis van de bestemmingen en het type pakketten. 
 4. Blijf volgen en verbeteren
  Houd voortdurend de prestaties van je vervoerders in de gaten en optimaliseer je strategie om de beste resultaten te behalen 📈 🎉.
   

Parcel Pro multi-carrier verzendsoftware 

Als startende ondernemer die een webshop begint, is multi-carrier verzenden met vervoerders als DHL en PostNL een strategische zet. Een tweede partij naast je vaste verzendpartner zetten heeft vele voordelen. Het biedt snellere bezorging, kostenbeheersing, betrouwbaarheid en een groter bereik voor je doelgroep. Parcel Pro software helpt je bij het optimaliseren van je verzendstrategie.

Waar wacht je nog op? Vraag vrijblijvend een persoonlijke demo aan en geef je webshop de boost die het verdient! 

Demo aanvragen

 

 

Naar artikeloverzicht

Meer artikelen

5 tips voor verzendlabels printen | Blog Parcel Pro

Pakketten op de juiste manier verzenden is erg belangrijk. Daarbij is het verzendlabel misschien...

Zakelijk pakketten versturen moeiteloos & efficiënt | Blog

Voortaan geen gedoe of hoofdpijn meer rondom het verzenden van jouw webshop pakketten! Met behulp...

Labels sneller printen dankzij AutoPrint | Blog Parcel Pro

AutoPrint is het programma om verzendlabels direct te printen zonder het openen van PDF’s! Waar het...