5 tips voor verzendlabels printen

Pakketten op de juiste manier verzenden is erg belangrijk. Daarbij is het verzendlabel misschien wel het belangrijkste onderdeel van een pakket. Want zonder verzendinformatie, geen verzending. Hoewel het simpel lijkt, kan het printen van verzendlabels toch fout gaan. Denk aan een niet-werkende labelprinter of etiketten met een onscherpe barcode 😰. Wij geven je een aantal tips om ook verzendlabels printen te optimaliseren. 

 

Tip 1: Gebruik een labelprinter

Waarschijnlijk gebruik je die allang, maar toch heeft niet iedere webshop ondernemer een labelprinter paraat. Als je veel pakketjes verstuurt en dus ook veel verzendlabels moet printen, is het handmatig afdrukken van labels een tijdrovend proces. Theoretisch gezien kan het ook prima met een A4-printer en stickervellen, toch loont het om te investeren in een goede labelprinter. Je bespaart niet alleen kostbare tijd: het gebruik van een labelprinter maakt het ook makkelijker om labels van hoge kwaliteit af te drukken.

Patrick Monteiro (Parcel Pro IT Support):

"Ook wij hebben met labels printen een hoop gedoe gehad. Daarom staat bij ons op nummer één: de labelprinters van Zebra. Welk model je ook kiest, een Zebra is makkelijk in te stellen en biedt vaak meer opties qua labelformaat."

 

Tip 2: Gebruik de juiste tools

Om verzendlabels te kunnen printen, moet je niet alleen het juiste apparaat hebben, maar ook de juiste tools. Met Parcel Pro verzendsoftware wordt bij iedere zending automatisch een verzendlabel gegenereerd. Jij stelt zelf in welke verzendmethode (of vervoerder) gebruikt wordt en onze software voorziet je van een verzendlabel met natuurlijk een bijhorende track & trace code. Eenmaal uit de printer gerold, hoef jij het label alleen nog maar op het juiste pakketje te plakken 👌. 

 

Tip 3: Kies de juiste soort labels

Verzendlabels zijn er in verschillende soorten en maten, en het is belangrijk om de juiste soort te kiezen. De meest voorkomende soorten zijn thermische en inkjet labels. Thermische labels worden afgedrukt met een warmtegevoelige printer en hebben geen inkt nodig, terwijl inkjet labels worden afgedrukt met een inktjetprinter en dus wel inkt nodig hebben. 

Welke etiketten je dus nodig hebt, bepaalt jouw labelprinter. Qua formaat is het eigenlijk heel simpel: op een label afmeting van 102x210mm kan je sowieso een DHL verzendlabel of een PostNL verzendlabel kwijt.

 

Tip 4: Controleer verzendlabel

Ten slotte is het belangrijk om het verzendlabel te controleren. Het etiket is door onze verzendsoftware gegenereerd, dus de informatie moet correct zijn, maar dit wil dus nog niet zeggen dat het pakket goed geadresseerd wordt. Het zal niet de eerste keer zijn dat een label op het verkeerde pakketje belandt 🫣. 

Zorg dat ieder pakket het juiste verzendlabel krijgt en controleer of alle gegevens correct zijn, inclusief naam en adres van de ontvanger. Vermijd een logistieke nachtmerrie en verklein de kans dat het pakket vertraging oploopt of zelfs verloren gaat.

 

Tip 5: Automatiseer verzendlabels printen

Is jouw labelprinter helemaal 'ready' dan moet verzendlabels printen verder een makkie zijn, toch? Wat als wij jou vertellen dat het nog veel makkelijker kan? Door bijvoorbeeld het aantal muisklikken te verminderen. Jij hebt toch geen tijd (of zin) om telkens een verzendlabel te openen en op afdrukken te klikken? Met een autoprint oplossing verminder je het aantal handmatige handelingen en maak je jouw verzendproces een stuk efficiënter.  

Wij hebben een AutoPrint tool ontwikkeld zodat jij aan de slag kan met slim verzendlabels printen. Het is een stukje software waarbij je met één klik gegenereerde verzendlabels uitprint. Dat is makkelijk!

 

Kunnen wij je helpen?

Dankzij de verzendsoftware van Parcel Pro heb jij alle tools in handen om pakketten verzenden nog slimmer in te richten! Met welke vervoerder of verzendmethoden je ook werkt.

Ben je niet helemaal zeker hoe je jouw verzendproces efficiënter kan maken? Wij denken graag met je mee! Ons team weet alle ins en outs van de software, maar kunnen je ook helpen met nieuwe inzichten door jarenlange ervaring in de logistieke wereld. 

Neem contact op

 

Naar artikeloverzicht

Meer artikelen

Labels sneller printen dankzij AutoPrint | Blog Parcel Pro

AutoPrint is het programma om verzendlabels direct te printen zonder het openen van PDF’s! Waar het...

Trots op nummer 1-positie in Emerce100! | Blog Parcel Pro

Parcel Pro, de multi-carrier verzendsoftware voor ondernemers en webshops, heeft een eerste plaats...

Wij zijn opnieuw opgenomen in de Emerce100! | Parcel Pro

Als online ondernemer weet je dat betrouwbare en efficiënte verzendsoftware van groot belang is....